marți, 28 mai 2013

ŞMECHERUL A REVENIT ...

                    Eu, Şmecher de Caracal, am revenit cu forţe proaspete, n-am murit aşa cum şi-ar fi dorit unii, dar m-am "reîncarnat" în cetăţeanul caracalean. M-am întors, aşa cum v-am promis şi am venit tot aşa de simplu şi modest ca în urmă cu 3 de ani. Am revenit aşa cum am vrut eu, şi nu asa cum aţi fi vrut unii dintre voi să vin. Da, am revenit înarmat cu optimism, perseverenţă şi putere de muncă, cu multe probleme noi pe care trebuie să le cunoaşteţi, să le analizăm împreună şi să gasim soluţii pentru rezolvarea lor. Voi veni cu postări noi, altfel decât cele dinainte, spectaculoase, pline de adevar dar şi deranjante pentru unii dintre dumneavoastră.





Intro 2013.....



                "Citind comentariile răutacioase ale voastre pe acest blog am înteles înca o dată ca primul lucru care trebuie schimbat în municipiul Caracal este mentalitatea. Nu situaţia economica, nu politicienii, nu săracia – mentalitatea este cea care ne ţine pe loc şi nu ne lasa să ne dezvoltăm, să creştem, să ieşim din balta asta de mediocritate în care ne zbatem de ataţia ani. Mentalitatea caracaleanului,omului de rând care, frustat de imposibilitatea de a construi ceva pe cont propriu, se uită în ograda vecinului cu invidie şi în loc să se întrebe ce a facut de a ajuns mai departe, începe să acuze. Găseşte argumente pentru bunastarea celui din jur: a furat, a avut pile, a obţinut fonduri europene sau de la stat, şi cate si mai cate astfel de inepţii. Argumentele astea îi servesc drept justificare şi astfel îşi domoleşte frustrarea şi întelege că există un motiv pentru care el este nefericit şi a ramas în urma. Şi tot argumentele astea îl impiedică să meargă mai departe şi să evolueze.
                Va fi foarte greu să ne ridicam şi să evoluăm până când nu schimbăm mentalitatea omului de rand. Până când nu întelegem că sunt sute, mii de povesti de succes care au la baza munca, perseverentă şi dedicare, profesionalism şi nopti nedormite, sacrificii personale, şi nu pile, relaţii sau şpăgi. A venit momentul să încetăm să criticăm oamenii din jur – să luam de la ei ce e bun şi să nu mai judecăm. Să încetam să ne întrebăm de ce găina vecinului e mai grasă şi să încercăm să ne îngrăsăm şi noi propria găina prin forţele proprii. Şi cred că dacă vom reuşi să facem lucrul ăsta multe probleme o să se rezolve de la sine. Mai multe decât ne-am închipui.
Schimbarea stă în fiecare dintre noi şi vine încet, persoană cu persoană! Hai să ne uitam fiecare la ce putem să facem mai bine şi cum putem să ajutăm, să ne aducem modesta contribuţie la o lume mai bună şi înţelegătoare. Aşa vom construi o lume mai bună: cărămidă cu cărămidă, mereu împreună!"

                      Poate că în rândurile de mai sus ne regăsim majoritatea dintre noi, dar eu unul nu pot sta uitându-mă nepăsător la cei care odată atentau la banul public iar acum dorm linistiţi, putrezi de bogaţi cu averi fabuloase făcute pe spatele nostru, al caracalenilor. 
 Îmi cer scuze dacă pe unii dintre dumneavoastra vă voi "scoate din minţi", dar toţi aceşti indivizi trebuie să platească într-un fel sau altul pentru tot raul adus comunitatii noastre.



12 comentarii:

  1. in momentul de fata normal ar fi sa cauti greseli si faradelegi si in noua conducere a caracalului daca dai dovada de verticalitat

    parerea mea este urmatoarea am scapat de un hot ne-am procopsit cu un las adica ceva de genul domnitorilor romani care plecau capul la turci si se inchinau lor

    sa ma corecteze cineva daca nu am dreptate

    RăspundețiȘtergere
  2. cu ce ai revenit? deschide ochii si scrie adevarul despre noul primar si noua conducere a orasului, daca ai tupeu! sau te-au uns cu bani si nu mai deschizi gura?

    RăspundețiȘtergere
  3. O tanara speranta pentru multi dintre noi, se dovedeste mai comunist decat fostul primar.

    Pe scurt va pot spune cateva dintre "beneficiile" aduse de noul primar orasului, precum si increngatura din care face parte.
    Sa incepem cu inceputul: noul domn primar NU are pe pagina primarii declaratia de avere, asa cum o au toti ceilalti. Bineinteles ca nu cunosc toti angajatii primariei, s-ar putea sa mai lipseasca si altii, dar nu are cum sa nu-ti sara in ochi faptul ca tocmai declaratia de avere a primarului lipseste!

    Din timpul alegerilor de anul trecut, toata lumea din oras poate sa confirme cum oamenii lui Ciocan (deputat cu frate condamnat in dosar de evaziune fiscala) mergeau din usa in usa cu plicul cu bani sa-l voteze oamenii pe Ciocazanu. Sloganul lui: Edi lumineaza orasul. Intrebati acum oamenii din oras cate strazi NU au iluminat public, inainte aveau...cate becuri arse a schimbat Edi...

    Dupa ce s-a instalat in fotoliul de primar a inceput sa dea afara din vechii oameni (bine a facut aici, si eu as fi procedat la fel). Problema este pe cine a angajat: in niciun caz oameni compatibili cum ar fi trebuit ci numai oameni unu si unu, de cea mai joasa calitate morala si umana, acestia au inceput sa-si aduca amantele si sa te fereasca bunul Dumnezeu sa intri in clica lor.....cine se ocupa de strangerea spagii in vederea angajarii? Chiar soacra primarului....care in oras se lauda ca are ginerele primar si pe la rude se plange ca nu se cearta si isi scot ochii toata ziua. Sotia primarului cica este mare medic, intervine pe la Bucuresti la Oprescu sa o titularizeze pe nu stiu ce post. Bineinteles, Edi cotizeaza la Oprescu, de-aia il vorbeste domnul doctor Haos de bine pe Edi...doar I-a umplut frigiderul cu caltabos....
    Cu ce se ocupa domnul primar inainte sa ajunga primar? Lucra la Electrica si dadea contoarele inapoi la anumite personae la care avea interese prin oras, cum ar fi "prieteni" de-ai lui din politia locala...instala central de gaz in apartamente, fara autorizatiile necesare, ii bransa la gaze pe spagi si multe altele...orasul stie, oamenii stiu....nu are nimeni curaj sa vorbeasca?

    Sunt multe, foarte multe de povestit....pornind de la fratii Ciocan care sunt adevaratii conducatori ai orasului Caracal (prieteni f buni cu Mircea Geoana), ca doar I-au facut o vila in Bucuresti, pana la maimutoiul de primar care a ajuns pe pozitia asta fara sa stie ce-i cu el.

    Concluzia mea si a multor caracaleni este una singura: daca fostul primar a rezistat cateva mandate, asta nu rezista nici macar un mandat, va muri pe mana lui, impins de la spate de Ciocani...

    RăspundețiȘtergere
  4. Smechere, ti-a cam pierit vocea in ultima vreme, de ce nu mai comentezi si ultimele stiri care tulbura orasul nostru? Sau nu mai varsa bani la tine in buzunar primarul care este?

    Primarul Caracalului, Edi Ciocăzan a decis schimbări fundamentale în viața lui. După aventura de notorietate cu secretara sa din primărie, soldată cu părăsirea domiciliului conjugal de cei doi și conviețuirea comună, Ciocăzan a mai dat o lovitură. De data asta partidului care l-a făcut primar.
    În cadrul ședinței de marți seara, săptămâna trecută, același personaj și-a dat demisia din funcția de președinte al PSD Caracal.
    Comportamentul edilului caracalean a iritat rău organizația partidului, cel mai afectat fiind deputatul responsabil din zonă, Dan Ciocan, cel care l-a sprijinit intens pe Ciocăzan, care i-a căzut în dizgrație cu ceva vreme în urmă (spun voci autorizate din echipa celor doi), după acesta a refuzat să se supună orbește, tuturor „indicațiilor”date de Ciocan.
    Supărarea în rândul „organizației” Ciocan &comp este atât de furibundă încât vor încerca să-l facă pe deputatul Florin Iordache, „miere”!
    Până ieri dușmanul „de clasă”al găștii-Ciocan, consilierii locali, lingăii aferenți…-cu toți fidelii săi maziliți, aruncat afară din sediul partidului, două organizații PSD Caracal paralele și încercări de linșaj politic(scoaterea de pe colegiile din județ și susținerea unui contra-candidat pentru ca Iordache să piardă alegerile) Florin Iordache reprezintă în prezent un punct de sprijin puternic al lui Ciocan &comp în strategia imediat următoare a acestora pentru ieșirea din rahatul în care au băgat, nu doar Caracalul, ci întreg partidul.
    Chiar dacă schimbarea din funcția de primar a lui Edi Ciocazan este practic imposibilă, la mintea celor care l-au făcut pe acesta ce este azi, încercările pentru scoaterea lui Edi talent din primărie, le dau insomnii.
    Nici plecarea cu jalba-n băț la București, nici oferta făcută lui Șerban Cernat(PNL), de sprijin PSD, pe o eventuală candidatură USL pentru Primăria Caracal, declinată ferm de acesta, nu sunt decât aiureli fără nici o materializare.
    Interesant în această extrem de conflictuală situație în care a aruncat PSD Caracal, deputatul Dan Ciocan, rămâne răspunsul lui Florin Iordache.
    Își va asuma el responsabilitatea conducerii organizației, acceptând funcția de președinte al acesteia?! Și dacă, da, la schimb cu ce, sau a ce?!
    În ceea ce-l privește pe aprinzătorul luminii în Caracal, primarul îndrăgostit,care este, a reușit performanța: a stins lumina în PSD Caracal, fără să-l doară capul cine „va fura”becul…Cine s-a „electrocutat”știm: Ciocanul!

    RăspundețiȘtergere
  5. Edi talent, primarul de Caracal s-a îndrăgostit! Atât de intens încât și-a luat catrafusele și a plecat de-acasă. Fericita câștigătoare a primarului caracalean este nimeni alta decât juna și fermecătoarea sa secretară de la primărie. Andreea Nica este la rândul ei măritată, dar a lăsat domiciliul conjugal pentru primar. Motiv pentru care Edi Ciocăzanu, spun surse din primărie, a fost caftit luni, săptămâna trecută, de soțul înșelat chiar în incinta instituției.
    Porumbeii au fost găzduiți temporar în apartamentul lui Laurențiu Păunescu din fața Poștei. Cel mai probabil va urma divorțul în echipă și probabil o viitoare oficializare a pătimașei iubiri.
    Cum a pus primarul partidul în cui și ce și-a atras vă spunem luni.

    RăspundețiȘtergere
  6. Insolvența aduce audiența

    Insolvența bântuie Caracal. Șoaptele din cartierele caracalene se aud dinspre panseluțele la modă facturate, se „foșnește”, de Rupiah-ul slătinean. Miliarde… Procedeul facturării pe aceeași sumă, peste un miliard, a dus inclusiv la demisia lui Veselin de la IGO. Acolo unde primarul care este,când nu era primar semna în calitate de membru al Consiliului de Administrație pentru luminarea orașului prin firma soacrei sale. Acolo unde, primarului care este, i-a intrat lumina-n ochi de la iepurașii fosforescenți ,amplasați în buricul târgului. Ornamentele energofage au fost „omologate”în factura IGO pe mai mult de un miliard lei la plată. Una refuzată prin semnătură de Veselin. Aceeași din bugetul local intrat în insolvență… Pentru mărețe realizări îndelung aplaudate și tot așa mediatizate ale unui primar fruntaș pe ramură la „noi cu noi”…Caracalul puternic!

    RăspundețiȘtergere
  7. EDIIIII>>ESTI CEL MAI TARRRRRE>>.....

    RăspundețiȘtergere
  8. dl primar eeste o persoana care are coloana vertebrala.a recunoscut si si.a asumat totul. asa barbati mai rar.daca ramanea cu nevasta, oricum era nefericit.felicitari. viata e prea scurta. viata personala e una, cea profesionala e altceva. denota ca nu este fals.

    RăspundețiȘtergere
  9. nu face nici unul treaba sunt inapti dac era destept o freca pe aia de catev ori si tinea de nevasta si copii asa sia lut o scarab care se va duce dupa alta druga cand el nu va mai fi ce este

    RăspundețiȘtergere
  10. Sa.mi bag PULA IN FAMILIA LU EDI PRIMARUL NOSTRU de mincinos ce e ....adevarati Bossi sunt frati papadie:):)cinste lor

    RăspundețiȘtergere
  11. EDI O SA IL URMEZE CURIND PE TOV.ANGHEL.A SUBINCHIRIAT 2 SPATII DIN PIATA CARACAL PUPINCURISULUI SEF DE CANTINA SOCIALA DL DINU..FARA SA RESPECTE HCL66/2012....cu 20 lei/m....LA PUSCARIE//////?

    RăspundețiȘtergere

id messenger

smecheridecaracal

CONTACT


Nume*
Adresa Email*
Subiect*
Mesaj*
Spam Protection*Please enter the text from the image

Refresh Help
captcha
Nota: * marcheaza campurile obligatorii.

Gândeşte liber !!!

EROII NU MOR NICIODATĂ, DACĂ NOI LE RESPCTĂM SACRIFICIUL

EROII NU MOR NICIODATĂ, DACĂ NOI LE RESPCTĂM SACRIFICIUL

Traffic

TRAFIC TRIPUL - Directo Web

Totalul afișărilor de pagină